2 stiklinės žirnių,
4 stiklinės vandens,
400 g pievagrybių,
3 šaukštai aliejaus,
3 svogūnai,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
2 svogūnus nulupkite ir supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, apkepkite svogūnus, kol įgis gražią auksinę spalvą, tuomet sudėkite pjaustytus grybus ir dar pakepkite 10-15 minučių.
Į molinį indą suberkite žirnius ir užpilkite vandeniu. Sudėkite apkeptus grybus ir svogūnus, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir pašaukite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Tuomet indą ištraukite, patikrinkite, ar žirniai išvirė, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite ir vėl įdėkite į orkaitę maždaug 10 minučių. Orkaitę išjunkite ir palikite joje košę dar 20-30 minučių.
Nedidelį svogūną nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite su šaukštu aliejaus, kol taps karamelinės spalvos. Svogūnus sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius. Košę patiekite ant jos uždėję žiupsnelį keptų svogūnų.