2-2.5 kg antis,
500 g raugintų kopūstų,
džiovintų slyvų,
razinų (nebūtinai),
1-2 svogūnai,
3-4 česnakų skiltelės,
šaukštelis džiovintų mairūnų,
2 šaukštai aliejaus,
druskos,
pipirų mišinio arba šviežiai maltų juodųjų pipirų,
sviesto,
cukraus.
GAMINIMAS:
Dubenėlyje sumaišykite druską, pipirus, mairūnus ir išspaustus česnakus. Supilkite aliejų ir išmaišykite. Antį nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite mišiniu iš išorės ir iš vidaus. Palikite 2-3 val. kambario temperatūroje arba per naktį šaldytuve.
Paruoškite įdarą. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Pakepkite su sviestu, kol suminkštės. Sukrėskite į keptuvę kopūstus, išmaišykite ir troškinkite 30-40 min. Jeigu kopūstai labai rūgštūs, galite įdėti šviežių.
Suberkite džiovintas slyvas ir razinas (vaisiai turi būti minkšti; jeigu jie pernelyg sudžiūvę, reikia juos pamirkyti nedideliame kiekyje vandens, pasūdykite, pagardinkite cukrumi ir išmaišykite.
Atvėsusio įdaro prikimškite antį. Kimškite nelabai standžiai, angą sukabinkite mediniais smeigtukais. Įkiškite antį į kepimo rankovę. Rankovės viršuje adata pradurkite 2-3 skylutes.
Dėkite antį į skardą ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 2-2.5 val. Likus 30 min. iki kepimo pabaigos atsargiai perkirpkite kepimo rankovę ir dar pakepkite antį, kad susiformuotų traški plutelė.