Kopūstais ir slyvomis įdaryta antis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kopūstais ir slyvomis įdaryta antis


INGREDIENTAI:

2-2.5 kg antis,
500 g raugintų kopūstų,
džiovintų slyvų,
razinų (nebūtinai),
1-2 svogūnai,
3-4 česnakų skiltelės,
šaukštelis džiovintų mairūnų,
2 šaukštai aliejaus,
druskos,
pipirų mišinio arba šviežiai maltų juodųjų pipirų,
sviesto,
cukraus.


GAMINIMAS:

Dubenėlyje sumaišykite druską, pipirus, mairūnus ir išspaustus česnakus. Supilkite aliejų ir išmaišykite. Antį nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite mišiniu iš išorės ir iš vidaus. Palikite 2-3 val. kambario temperatūroje arba per naktį šaldytuve.

Paruoškite įdarą. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Pakepkite su sviestu, kol suminkštės. Sukrėskite į keptuvę kopūstus, išmaišykite ir troškinkite 30-40 min. Jeigu kopūstai labai rūgštūs, galite įdėti šviežių.

Suberkite džiovintas slyvas ir razinas (vaisiai turi būti minkšti; jeigu jie pernelyg sudžiūvę, reikia juos pamirkyti nedideliame kiekyje vandens, pasūdykite, pagardinkite cukrumi ir išmaišykite.

Atvėsusio įdaro prikimškite antį. Kimškite nelabai standžiai, angą sukabinkite mediniais smeigtukais. Įkiškite antį į kepimo rankovę. Rankovės viršuje adata pradurkite 2-3 skylutes.

Dėkite antį į skardą ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 2-2.5 val. Likus 30 min. iki kepimo pabaigos atsargiai perkirpkite kepimo rankovę ir dar pakepkite antį, kad susiformuotų traški plutelė.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668