1.5 kg kiaulienos nugarinės arba sprandinės,
300 g džiovintų slyvų be kauliukų,
šaukštas sviesto,
šaukštelis druskos,
šaukštelis maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštai pjaustytų svogūnų laiškų,
1/2 stiklinės vandens,
3/4 stiklinės riebios grietinėlės,
šaukštelis bulvių krakmolo.
GAMINIMAS:
Džiovintas slyvas užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Nukaiskite, uždenkite dangčiu ir palikite vėsti skystyje, kuriame virė. Mėsą supjaustykite nedidelėmis juostelėmis ir išmuškite. Sviestą išlydykite keptuvėje.
Išmuštą mėsą iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite ant vidutiniškai stiprios ugnies po 5 min. iš abiejų pusių. Sudėkite į kepimo skardą ir laikykite 150 laipsnių orkaitėje.
Paruoškite padažą. Toje pačioje keptuvėje 1 min. pakepkite svogūnų laiškus, supilkite vandenį ir grietinėlę, užvirinkite ir virkite 1 min. Bulvių krakmolą ištirpinkite šaukšte vandens, supilkite į grietinėlės padažą ir užvirkite.
Jeigu padažas atrodo per tirštas, įpilkite šiek tiek daugiau vandens, jeigu skystokas-pavirkite dar kelias minutes. Įberkite ir pipirų. Į orkaitę ant kiaulienos sudėkite nusunktas džiovintas slyvas, užpilkite grietinėlės padažu, uždenkite folija ir troškinkite 30 min.