265 g gero juodojo šokolado,
240 ml vandens arba kavos,
4 šaukštai rudojo cukraus,
3 šaukšteliai konjako.
GAMINIMAS:
Paimkite du puodus - didesnį ir mažesnį, kad galėtumėte tirpdyti šokoladą garų vonelėje. Į mažesnį sulaužykite šokoladą skiltelėmis, suberkite cukrų, supilkite vandenį ir konjaką (jeigu naudosite kavą, būtinai nukoškite).
Įdėkite šį puodą į didesnį ir kaitinkite, kol šokoladas ir cukrus ištirps. Dabar jums reikia dar vieno platesnio puodo ar dubens su labai šaltu vandeniu arba ledukais. Mažąjį puodą su ištirpintu šokoladu dėkite į indą su vandeniu ar ledukais.
Plakite šokolado masę elektriniu plakikliu apie 6-7 minutes. Tiek pakaks, jeigu putėsius ketinate patiekti porcijomis. Jei norite standžios masės, kurią galima spausti per konditerinį maišelį, plakite 9-10 minučių. Putėsius papuoškite uogomis, smulkintais riešutais ar plakta grietinėle.