900 g skustų bulvių, pjaustytų kubeliais,
900 g šviežių žaliųjų šparaginių pupelių (pjaustytų 4 cm gabalėliais),
450 g kubeliais pjaustyto karšto rūkymo kiaulienos kumpio arba šoninės,
3 maži svogūnai, supjaustyti,
450 ml balzaminio acto,
druskos ir pipirų pagal skonį,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Bulves sudėkite į puodą ir pripilkite vandens tiek, kad jas apsemtų. Virkite, kol suminkštės. Atskirai išvirkite žaliąsias šparagines pupeles, nukoškite.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies kepkite kumpį, kol apskrus. Tada išimkite jį iš keptuvės ir padėkite atskirai. Toje pačioje keptuvėje pakepkite svogūnus, kol suminkštės ir pagels. Juos taip pat padėkite atskirai.
Į keptuvę supilkite balzaminį actą ir gerai išmaišykite. Į didelį dubenį sudėkite pupeles, bulves, svogūnus ir kumpį. Viską užpilkite balzaminiu actu iš keptuvės. Pagardinkite druska ir pipirais.