500 g jautienos,
4 riekelės šoninės,
0.5 l tamsaus alaus,
0.5 l jautienos sultinio,
3 svogūnai,
3 česnako skiltelės,
1 šaukštas Dižono garstyčių,
2 šaukštai vyno acto,
šaukštelis sviesto,
6 riekės prancūziško batono,
laurų lapas,
petražolių,
čiobrelių,
juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Paruoškite smulkiai kapoto svogūno, garstyčių, pipirų ir druskos mišinį. Juo ištrinkite mėsos gabalą ir palikite marinuotis, jei galite - nakčiai. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Supjaustykite jautieną šiaudeliais, šoninę kubeliais.
Įkaitinkite keptuvėje sviestą, sumaišytą su aliejumi, jame apkepkite šoninę, gabalėlius išgriebkite su kiaurasamčiu. Tuomet sudėkite apkepti jautieną. Sudėkite kapotus svogūnus ir česnakus, pakepkite, įberkite druskos ir pipirų. Įdėkite cukraus ir pakepkite, kol ims karamelizuotis, tuomet įpilkite vyno acto.
Po poros minučių sudėkite jautieną su šoninės kubeliais, gerai išmaišykite. Supilkite alų ir jautienos sultinį, įdėkite laurų lapą, petražolių ir čiobrelių. Baltos duonos riekeles aptepkite garstyčiomis ir jomis apdenkite troškinį.
Orkaitėje patiekalas turi lėtai kepti 2-3 valandas. Karbonadui iškepus, įmaišykite batoną į padažą, kad jis sutirštėtų. Įprastai patiekalas tiekiamas su gruzdintomis bulvytėmis.