2.5 stiklinės miltų,
pakelis (200 g) margarino,
kiaušinis,
0.5 stiklinės cukraus,
0.5 šaukštelio sodos,
2 šaukštai majonezo,
šaukštas citrinų sulčių,
0.5 stiklinės marmelado.
GAMINIMAS:
Miltus sumaišykite su soda, į juos įtarkuokite margariną ir gerai sutrinkite rankomis. Kiaušinį išplakite su cukrumi, ten pat supilkite citrinų sultis, įdėkite majonezo ir išmaišykite.
Gautą masę supilkite į dubenį su miltais ir užmaišykite tešlą. Padalykite ją į du beveik vienodus gabalėlius, mažesnįjį susukite į plėvelę ir 5-10 min. palaikykite šaldiklyje. Iš didesniojo iškočiokite ploną (0.3-0.4 mm) lakštą ir dėkite jį į kepimo formą (ją patariama iškloti kepimo popieriumi ir patepti margarinu).
Ant viršaus užtepkite marmeladą. Išimkite iš šaldiklio tešlą ir stambiai sutarkuokite. Ją tolygiai paskirstykite ant marmelado. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol gražiai apskrus.
Tada ištraukite ir palikite, kad visiškai atvėstų. Tik atvėsusį pyragą išimkite iš kepimo formos arba patiekite joje.