200 g grietinės,
5 kiaušiniai,
200 g cukraus,
100 g margarino arba sviesto,
pakelis kepimo miltelių,
pakelis vanilinio cukraus,
300 g kvietinių miltų,
2-3 obuoliai.
GAMINIMAS:
Į dubenį sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinius, supilkite lydytą margariną arba sviestą, suberkite kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų ir miltus. Viską gerai išmaišykite.
Obuolius nulupkite ir, pašalinę sėklas, stambiai sutarkuokite. Į kepimo formą (galima ją iškloti folija ir patepti sviestu) sudėkite pusę tešlos, tuomet tarkuotus obuolius ir užklokite likusia tešla.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu.