300 g džiovintų žirnių,
300 g rūkytos kiaulienos šonkaulių,
2 salierų stiebai,
svogūnas,
2 morkos,
4-5 bulvės,
krapų,
čiobrelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Žirnius nuplaukite ir mirkykite per naktį. Taip pat galima užpilti juos karštu vandeniu ir pamirkyti porą valandų. Kai žirniai išbrinks, pakeiskite vandenį, užkaiskite ir virkite 1-1.5 val. drauge su šonkauliais.
Po kurio laiko sudėkite kubeliais pjaustytas bulves. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir įpilkite vandens, jeigu verdant žirniams daug jo išgaruos. Kol bulvės verda, morkas ir salierus supjaustykite griežinėliais, svogūną - nedideliais kubeliais.
Suberkite į keptuvę ir pakepinkite su aliejumi. Sudėkite į sriubą. Baigdami virti suberkite smulkintus žalumynus. Dar kurį laiką pavirkite. Žirniai turi virsti koše.