50 g rūkytos šoninės,
svogūnas,
česnako skiltelė,
poras,
2 salierų stiebai,
200 g morkų,
2 mažos cukinijos,
400 g bulvių,
500 g špinatų,
2 mėsingi pomidorai,
2 šaukštai sviesto,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
indelis konservuotų pupelių,
3 šaukštai smulkintų bazilikų,
4 šaukštai tarkuoto parmezano.
GAMINIMAS:
Gabalėliais supjaustykite šoninę. Susmulkinkite svogūną ir česnako skiltelę. Porą, salierus, morkas ir cukinijas supjaustykite, kaip patinka. Bulves supjaustykite kubeliais. Špinatus nuplaukite. Nuo pomidorų nulupkite odelę, minkštimą supjaustykite taip pat kubeliais.
Šoninę pakaitinkite puode su sviestu. Suberkite česnakus, svogūnus, porus ir šiek tiek patroškinkite. Tada sudėkite salierus, morkas, cukinijas ir bulves. Vis pamaišydami troškinkite apie 5 min. Įpilkite 1 l vandens, pagardinkite prieskoniais ir virkite 15 min.
Nusunkite konservuotas pupeles, suberkite į sriubą drauge su smulkintais špinatais ir pavirkite dar 5 min. Patiekite sriubą su bazilikais ir parmezanu.