500 ml pieno,
250 g miltų,
220 g moliūgų tyrės,
kiaušinis,
šaukštas rudojo cukraus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
pusė šaukštelio druskos,
moliūgų sėklų aliejaus arba
sviesto kepti.
GAMINIMAS:
Dideliame inde pieną išplakite su kiaušinių, moliūgų tyrę ir vaniliniu cukrumi. Atskirame inde išmaišykite miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius ir druską. Vis maišant po šaukštą sausus ingredientus suberkite į pieno ir moliūgų masę.
Sukite tol, kol neliks gumulėlių. Į keptuvę, nustačius vidutinę kaitrą, įpilkite truputį aliejaus arba dėkite sviesto. Iš dubens šaukštu semkite tešlą ir keptuvėje formuokite pasirinkto dydžio blynus. Šaukštu arba šakute juos šiek tiek paplokite.
Kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, iki dailiai pagels. Išėmus iš keptuvės nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir patiekite dar šiltus. Gardu valgyti su medumi.