Apie litrą daržovių sultinio,
800 g moliūgo,
100 g raudonųjų lęšių,
50 g grietinės,
2 dideli svogūnai,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai aliejaus,
saujelė džiovintų grybų,
trečdalis stiklinės moliūgų sėklų,
keli žiupsneliai čiobrelių,
pagal skonį druskos ir
pipirų,
šaukštas sviesto grybams kepti.
GAMINIMAS:
Moliūgą nulupkite ir, išskobus sėklas, susmulkinkite. Grybus palikite išmirkti. Svogūnus ir česnakus nulupkite ir sukapokite. Įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus. Tada įmaišykite česnakus, moliūgų gabalėlius, čiobrelius.
Į keptuvę supilkite atskirame puode užkaitintą sultinį, berkite lęšių, druskos ir pipirų. Uždengus keptuvę dangčiu ir nustačius vidutinę arba mažą kaitrą, troškinkite maždaug 20-25 min., kol lęšiai suminkštės.
Per tą laiką sausoje keptuvėje paskrudinkite moliūgų sėklas. Jas subėrus, paruoštą sriubą pilkite į plakti skirtą indą ir iki vientisos masės sutrinkite elektriniu plakikliu. Tiekite su grietine ir svieste pakeptais smulkintais grybais.