Tešlai:
200 g miltų,
2 šaukšteliai tarkuotų citrinos žievelių,
po žiupsnelį druskos ir
muskato,
75 g cukraus,
kiaušinis,
125 g sviesto.
Įdarui:
100 g graikinių riešutų,
14-18 slyvų (priklauso nuo dydžio),
100 g cukraus,
4 šaukštai miltų,
2.5 šaukštelio citrinos žievelių,
0.5 šaukštelio muskato,
30 g sviesto.
GAMINIMAS:
Miltus sumaišykite su tarkuotomis citrinos žievelėmis, muskatu ir druska. Suberkite ant stalo, padarykite viduryje duobutę ir įmuškite kiaušinį. Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais ir sudėliokite aplink kiaušinį.
Viską kapokite dideliu plačiu peiliu, kol susidarys trupiniai. Juos greitai išminkykite, kad nesušiltų nuo rankų. Suformuokite tešlos rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir mažiausiai valandai dėkite į šaldytuvą.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi. Iš atvėsusios tešlos iškočiokite skritulį. Riešutus sukapokite ir paskleiskite ant tešlos. Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus.
Sumaišykite cukrų, miltus, citrinos žieveles ir muskatą. Pusę mišinio suberkite ant slyvų ir išmaišykite. Išdėliokite uogas ant tešlos ir užberkite likusią mišinio dalį. Ant viršaus suberkite sviesto gabaliukus.
Užlankstykite tešlos kraštelius ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 45 minutes, kol tešla parus.