250 g slyvų,
100 g sviesto,
apelsinas,
100 g rudojo cukraus,
2 vidutinio dydžio kiaušiniai,
125 g miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
50 g avižų dribsnių,
100 g miltelinio cukraus.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Nutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite sultis.
Sviestą su cukrumi ir apelsino žievelėmis išplakite iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, kas kartą gerai išsukite.
Įpilkite du šaukštus apelsino sulčių, išmaišykite. Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, avižų dribsnius ir dar kartą gerai išmaišykite.
Sudėjus slyvas, paskutinį kart išmaišykite ir tešlą sukrėtus į kekso kepimo formą šaukite į orkaitę. Kepkite apie valandą. Ištraukus palikite atvėsti kepimo formoje apie 20 minučių.
Miltelinį cukrų sumaišykite su likusiomis apelsinų sultimis ir pašlakstykite keksą. Leiskite visiškai atvėsti.