Šokoladinis padažas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šokoladinis padažas


INGREDIENTAI:

2/3 stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės (35 proc. riebumo),
1/2 stiklinės (170 g) medaus,
1/2 stiklinės (100 g) rudojo cukraus,
1/2 stiklinės (60 g) kakavos,
1/2 šaukštelio druskos,
150 g juodojo šokolado,
50 g sviesto,
šaukštelis vanilės ekstrakto.


GAMINIMAS:

Dideliame puode sumaišykite riebią grietinėlę, medų, rudąjį cukrų, kakavą, druską ir 100 gramų juodojo šokolado. Statykite ant vidutinės kaitros, kartais pamaišykite. Kai masė taps vientisa ir užvirs, sumažinkite kaitrą ir nuolat maišant virinkite dar 5 minutes.

Nukelkite puodą. Sudėkite likusius 50 gramų šokolado, sviestą ir supilkite vanilės ekstraktą. Maišykite, kol gausite vientisą padažą. Paruoštą šiek tiek atvėsinkite, supilkite į sandariai uždaromą stiklainėlį ir dėkite į šaldytuvą.

Šaldytuve šokoladinį padažą galite laikyti iki 2 savaičių. Atšalęs sutirštės, todėl prieš tiekiant pakaitinkite mikrobangų krosnelėje apie 10-20 sekundžių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668