2/3 stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės (35 proc. riebumo),
1/2 stiklinės (170 g) medaus,
1/2 stiklinės (100 g) rudojo cukraus,
1/2 stiklinės (60 g) kakavos,
1/2 šaukštelio druskos,
150 g juodojo šokolado,
50 g sviesto,
šaukštelis vanilės ekstrakto.
GAMINIMAS:
Dideliame puode sumaišykite riebią grietinėlę, medų, rudąjį cukrų, kakavą, druską ir 100 gramų juodojo šokolado. Statykite ant vidutinės kaitros, kartais pamaišykite. Kai masė taps vientisa ir užvirs, sumažinkite kaitrą ir nuolat maišant virinkite dar 5 minutes.
Nukelkite puodą. Sudėkite likusius 50 gramų šokolado, sviestą ir supilkite vanilės ekstraktą. Maišykite, kol gausite vientisą padažą. Paruoštą šiek tiek atvėsinkite, supilkite į sandariai uždaromą stiklainėlį ir dėkite į šaldytuvą.
Šaldytuve šokoladinį padažą galite laikyti iki 2 savaičių. Atšalęs sutirštės, todėl prieš tiekiant pakaitinkite mikrobangų krosnelėje apie 10-20 sekundžių.