Tešlai:
250 g miltų,
20 ml vandens,
žiupsnelis druskos,
250 g sviesto,
gabalėlis sviesto skardai ištepti.
Įdarui:
600 g mėlynių,
100 g cukraus,
2 šaukštai rudojo cukraus,
kiaušinis.
GAMINIMAS:
Iš 200 g miltų, druskos ir vandens užminkykite tešlą. Likusius miltus suminkykite su sviestu, suformuokite plytelę ir 20 minučių dėkite į šaldytuvą. Iškočiokite pirmąją tešlą, į vidurį dėkite antrąją ir suvyniokite. Dėkite 20 minučių į šaldytuvą.
Išėmus iškočiokite į stačiakampį, sulenkite 3 kartus ir dėkite į šaldytuvą. Tai darykite dar 2 kartus. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo skardą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais. Mėlynes sumaišykite su cukrumi ir lengvai pertrinkite šakute.
Iškočiokite tešlą, didesne stikline išpjaukite skritulius. Į kiekvieno centrą dėkite po šaukštą mėlynių. Išplakite kiaušinį ir patepkite skritulių kraštus. Perlenkus pusiau, kraštus suspauskite.
Pyragėlius dėkite į skardą, aptepkite kiaušiniu ir kepkite 10 minučių. Pabarstykite ruduoju cukrumi ir kepkite dar 5 minutes.