1 kg ėrienos arba tamsios kalakutų mėsos,
svogūnas,
didelė sauja kapotų petražolių,
sauja kapotų mėtų,
2 šaukštai aliejaus,
2 šaukšteliai kuminų,
nubrauktas šaukštelis cinamono,
1.5 šaukštelio druskos (2, jei naudojate kalakutieną),
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Jei kepsite ant medinių iešmelių, mažiausiai 40 minučių užmerkite juos į vandenį. Mėsą sukapokite dideliu peiliu, svogūną susmulkinkite. Sudėkite į dubenį, suberkite petražoles, mėtas, kuminus, cinamoną, druską ir pipirus. Gerai išminkykite.
Padalykite mėsą į 4 dalis, ant skardos suformuokite pailgus kepsniukus ir aptepkite juos aliejumi. Dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai, geriausia - parai. Kiekvieną kepsniuką padalykite pusiau ir ant iešmų formuokite pailgus kukulius. Kepkite kepsninėje apie 15-20 minučių.