500 g vištos krūtinėlės,
2 raudonos saldžiosios paprikos,
2 svogūnai,
60 g kietojo sūrio,
30 g sviesto,
2 nedideli kiaušiniai,
druskos ir
pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Jei kepsite ant medinių iešmelių, mažiausiai 40 minučių užmerkite juos į vandenį. Paprikas perpjaukite pusiau ir dėkite ant kepsninės grotelių odele žemyn.
Kepkite, kol apskrus, sudėkite į plastikinį maišelį, užriškite ir palikite 10 minučių. Nulupus supjaustykite smulkiais gabalėliais.
Vištos krūtinėlę smulkiai sukapokite aštriu peiliu. Sūrį ir svogūnus susmulkinkite. Dubenyje sutrinkite sviestą, dėkite kapotą vištieną, paprikas, svogūnus ir sūrį, įmuškite kiaušinius.
Įberkite druskos, maltų pipirų ir išmaišykite iki vientisos masės. Uždenkite dubenį ir statykite į šaldytuvą 30 minučių.
Šlapiomis rankomis ant iešmelių formuokite pailgus kepsnelius ir kepkite kepsninėje vartant apie 20 minučių.