1/4 nedidelio baltagūžio kopūsto,
2 bulvės,
1 morka,
1 svogūno galvutė,
1 mažas agurotis,
2 česnako skiltelės,
1 kiaušinis,
0.5 stiklinės virtų ryžių,
4 šaukštai su kaupu kvietinių miltų,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
2-3 šaukštai ištirpinto sviesto,
druskos,
maltų pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Kopūstus, bulves ir morką apvirkite sūdytame vandenyje ir palikite vėsti. Agurotį sutarkuokite, skystį nusunkite. Svogūną, česnaką ir virtas daržoves sumalkite mėsmale.
Jeigu susidarys daug skysčio, galima nusunkti, sudėkite agurotį, suberkite druską, pipirus, įmuškite kiaušinį, sudėkite ryžius, miltus ir džiūvėsėlius, supilkite sviestą ir viską išmaišykite.
Turi išeiti tiršta masė. Palikite ją 5 min. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, šaukštu krėskite masę su nedideliu kaupu, gerai apkepkite maltinius iš abiejų pusių.
Iškeptus maltinius dėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekite aplietus grietine.