2 dideli baklažanai,
100-150 g kumpio,
300 g pomidorų,
150 g morkų,
druskos,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai 3-5 mm plokštelėmis.Pasūdykite ir palikite 30 min. Po to nuplaukite šaltu vandeniu. Pomidorus smulkiai supjaustykite. Morkas nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite.
Kumpį supjaustykite nedidelėmis juostelėmis. Morkas pakepkite su aliejumi. Ten pat sudėkite pomidorus, pasūdykite ir pakepkite. Palikite atvėsti. Baklažanus pakepkite au aliejumi, kol įgaus auksinį atspalvį, tada sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų riebalų perteklių.
Ant baklažanų dėkite šiek tiek paruošto įdaro ir kumpio. Suformuokite suktinukus. Beje, suktinukų įdarą galima ruošti patį įvairiausią. Skanu su keptomis daržovėmis, malta mėsa, sūriu ir t.t. Iš nurodyto ingredientų kiekio išeina apie 10-15 suktinukų.