1.5 kg mėsingų kiaulienos šonkaulių,
2 šaukštai aliejaus.
Marinatui:
2 šaukštai abrikosų džemo,
2 šaukštai sojų padažo,
šaukštelis tabasko padažo,
2 šaukštai medaus.
Padažui:
2 svogūnai,
2-3 česnakų skiltelės,
šaukštas abrikosų džemo,
šaukštas skysto medaus,
šaukštelis tarkuotų šviežių imbierų,
0.5 stiklinės vištienos sultinio,
0.5 stiklinės apelsinų sulčių.
GAMINIMAS:
Paruoškite marinatą: gerai išmaišykite abrikosų džemą, sojų padažą, medų ir tabasko padažą. Šonkaulius supjaustykite ir sudėkite į kepimo indą, aptepkite marinatu ir pašaukite į orkaitę kepti. Tuo metu nulupkite svogūnus ir česnakus. Supjaustykite gabalėliais ir susmulkinkite trintuvu iki vienalytės masės.
Kai šonkauliai apkeps (kepant juos reikėtų dar porą kartų aptepti marinatu), kepimo indą ištraukite iš orkaitės, šonkauliukus apverskite ir aptepkite marinato likučiais. Pašaukite atgal į orkaitę ir dar pakepkite 20 min. Tuo metu giliame puode įkaitinkite aliejų ir 5 min. pakepkite česnakų ir svogūnų tyrę, sudėkite imbierus, medų, džemą, supilkite sultinį ir sultis.
Viską gerai išmaišykite. Šonkaulius sudėkite į padažą, ten pat supilkite kepant išsiskyrusias sultis ir patroškinkite uždengę dangčiu ant mažos ugnies.