1 kg kiaulienos šonkaulių,
1-1.5 kg bulvių,
2 svogūnai,
morka,
1.5 šaukšto pomidorų pastos,
žalumynų,
2-3 laurų lapai,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
4 šaukštai aliejaus,
2-3 česnakų skiltelės.
GAMINIMAS:
Šonkaulius pakepkite iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus. Tada sudėkite į puodą. Toje pačioje keptuvėje su likusiu aliejumi apkepkite kubeliais supjaustytą vieną svogūną, tada suberkite stambiai sutarkuotą morką, apkepkite, sudėkite pomidorų pastą ir dar šiek tiek pakepkite.
Bulves nuskuskite, stambiai supjaustykite ir sudėkite į puodą su mėsa. Ten pat sudėkite apkeptus svogūnus ir morkas, kubeliais supjaustytą antrą svogūną (neapkeptą), užpilkite vandeniu, kad jis vos semtų bulves, ir troškinkite apie 40-50 min. ant nedidelės ugnies.
Likus 10 min. iki gaminimo pabaigos sudėkite sutraiškytus česnakus, pagardinkite druska (geriausia sūdyti baigiant gaminti, kad mėsa ir bulvės greičiau suminkštėtų), pipirais ir gerai išmaišykite, o likus 5 min. iki gaminimo pabaigos įdėkite laurų lapus. Prieš patiekdami šonkaulius ir bulves pabarstykite smulkiai pjaustytais žalumynais.