0.5 kg pievagrybių,
100 g vištienos (virtos arba rūkytos),
50 g kietojo sūrio,
50 g lašinių (sūdytų, rūkytų),
30 ml sojų padažo,
šaukštas garstyčių,
šaukštelis citrinų sulčių,
0.5 šaukštelio maltų ožragių.
GAMINIMAS:
Pievagrybius nuplaukite, nupjaukite kotelius. Sumaišykite garstyčias, ožrages, citrinų sultis ir sojų padažą. Sudėkite į dubenį kepurėles ir kotelius, uždenkite dangčiu ir kelis kartus nesmarkiai krėstelėkite, kad grybai pasidengtų marinatu.
Palikite 20 minučių. Per tą laiką dar porą kartų krestelėkite grybus. Dalį kepurėlių užverkite ant medinių iešmelių.Sudėkite grybus ant grotelių kepurėlėmis aukštyn kelioms minutėms. Per tą laiką smulkiai supjaustykite vištieną ir kiek stambiau - sūrį.
Kai tik apatinė dalis kiek parus ir susiraukšlės, iešmelius apverskite. Sudėkite į kepurėles vištieną, o ant viršaus uždėkite porą sūrio gabalėlių. Lašinius supjaustykite plonais (2x2 cm) gabalėliais. Ant iešmo paeiliui verkite grybų kepurėles ir lašinius. Atskirai užmaukite kotelius, taip pat pakaitomis su lašinukais. Kepkite kaip įprastą šašlyką vis apversdami iešmą.