Ryšelis šviežių violetinių bazilikų,
baklažanas,
agurotis,
citrina,
2 paprikos,
5 šaukštai saulėgrąžų aliejaus,
2 skiltelės česnako,
žiupsnelis druskos,
150 g pievagrybių.
GAMINIMAS:
Agurotį nuplaukite ir supjaustykite maždaug 1 cm storio žiedais. Baklažaną nuplaukite, apdžiovinkite ir taip pat supjaustykite 1 cm storio žiedais. Saldžiąsias paprikas nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite storomis juostomis.
Pievagrybius nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Bazilikus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite, česnakus smulkiai sukapokite. Visas daržoves sumaišykite, įdėkite bazilikų, česnakų, įpilkite aliejaus, pusės citrinos sultis - viską išmaišykite ir palikite marinuotis 60-90 minučių.
Sudėkite daržoves ant grotelių - kepkite vis apversdami, kad daržovės tolygiai iškeptų. Kepti reikia tol, kol baklažanai ir aguročiai taps minkšti (jie kepa ilgiau nei kitos daržovės), baigiant kepti galima įberti žiupsnelį druskos. Keptas daržoves patiekite prie mėsos arba kaip atskirą patiekalą.