0.5 kg smidrų,
250 g šoninės,
alyvuogių aliejaus,
parmezano sūrio,
česnakų miltelių,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Smidrus nuplaukite ir sudėkite į didelę skardą, apliekite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, pipirais, česnakų milteliais. Visa tai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. Šoninės juostele apsukite smidro kotą (tą patį padarykite su visais smidrais).
Orkaitėje, įjungę grilio režimą, kepkite smidrus skardoje 5-8 minutes, tada apverskite ir kepkite dar 5 minutes. Galima kepti ir kepsninėje virš žarijų. Šoninė turi būti apkepusi, o smidrai viduje minkšti (patikrinkite peilio galiuku). Pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu.