4 nedidelių burokėlių,
2 obuolių,
200 g mažų špinatų lapelių,
200 g aviečių,
4 šaukštelių skrudintų moliūgų sėklų,
2 šaukštelių citrinų sulčių.
Užpilui:
2 šaukštų raudonojo vyno acto,
1 šaukšto skysto medaus (geriausia - grikių),
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Burokėlius suvyniokite į foliją, dėkite į kepimo formą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 1 val. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Obuolius perpjaukite per pusę, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis ir pašlakstykite citrinų sultimis, kad neparuduotų.
Dubenėlyje išmaišykite actą, medų, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Špinatus nuplaukite ir nusausinkite. Į lėkštes dėkite burokėlių, obuolių skiltelių, špinatų, aviečių ir moliūgų sėklų. Salotas pašlakstykite paruoštu užpilu.