1 ir 1/2 l vištienos sultinio,
400 g lašišų filė be odos,
200 g juodųjų alyvuogių,
200 g žaliųjų alyvuogių,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 morkų,
4 česnako skiltelių,
4 raugintų agurkų,
2 pomidorų,
1 šaukšto sviesto,
1 svogūno,
2 laurų lapų,
1 citrinos,
2 šaukštų citrinų sulčių,
2 šaukštelių cukraus,
1 ryšulėlio petražolių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Lašišų filė supjaustykite gabalėliais, svogūną ir pomidorus - smulkiai, citriną perpjaukite išilgai į keturias dalis ir supjaustykite riekelėmis. Morkas ir agurkus sutarkuokite stambia tarka. Puode ištirpinkite sviestą, įpilkite aliejaus, dėkite svogūnus ir ant silpnos ugnies kepinkite, kol suminkštės.
Dėkite morkas, pomidorus, trintas česnako skilteles ir maišydami pakepinkite dar 2-3 min. Supilkite sultinį, dėkite agurkus, laurų lapus ir ant silpnos ugnies virkite 10 min. Tada sumeskite lašišos gabalėlius, alyvuoges, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite dar 10 min.
Sriubą išpilstykite į lėkštes, pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite smulkiai sukapotomis petražolėmis. Ant viršaus išdėliokite citrinos riekelių ketvirčius.