2 saldžiosios bulvės,
2 morkos,
2 raudonieji svogūnai,
pusė saliero gumbo,
200 g moliūgo,
burokėlis,
2 stiklinės kuskuso,
3 skiltelės česnako,
pagal skonį druskos,
šviežiai grūstų juodųjų pipirų,
balzaminio acto,
kario,
4 šaukštai aliejaus,
saujelė maltų riešutų,
3 šaukštai kapotų petražolių,
saujelė tarkuoto parmezano.
GAMINIMAS:
Visas daržoves nulupkite, nuplaukite, susmulkinkite, paskleiskite kepimo skardoje taip, kad burokėliai nesiliestų su kitomis daržovėmis ir jų nenudažytų. Nedideliame dubenėlyje kapotas petražoles sumaišykite su traiškytais česnakais, pipirais, druska, aliejumi ir šlakeliu balzaminio acto.
Gautą užpilą gerai išmaišykite, kuo tolygiau apšlakstykite daržoves ir palikite jas bent pusvalandį pasimarinuoti. Pastovėjusias daržoves pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir vis pamaišant kepkite apie 15 min., kol suminkštės (svarbu neperkepinti, kad neištižtų).
Kuskusą paruoškite pagal nurodymus ant pakuotės, pagardinkite kariu, išpurenkite šakute, sumaišykite su keptomis daržovėmis, sukrėskite į kepti skirtą formą, apibarstykite tarkuotu parmezanu ir dar maždaug 10 min. pašaukite orkaitę.