1 kg riebios (10-15 proc.)varškės,
200 g grietinės,
2 kiaušiniai,
0.5-1 (pagal skonį) stiklinė cukraus,
100 g sviesto (ne mažesnio kaip 80 proc. riebumo),
2 pakeliai vanilinio cukraus,
150 g įvairiaspalvių cukatų.
GAMINIMAS:
Varškę du kartus pertrinkite per sietelį - taip velykė išeis lengva ir švelni. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, sudėkite minkštą (bet ne išlydytą) sviestą, grietinę.
Labai gerai išplakite (plakite 10 min.). Sudėkite iš anksto nuplautas ir nudžiovintas cukatas. Atsargiai išmaišykite. Formą išklokite drėgną marle, sukrėskite varškės masę, viršuje marlę susukite.
Ant jos uždėkite lėkštę (pagal formos dydį), o ant lėkštės - ką nors sunkaus ir dėkite į šaldytuvą 12-14 val. t.y. laikykite per naktį. Ryte išverskite į dubenį, nuimkite marlę ir papuoškite cukatomis.