2 kg kiaulienos sprandinės,
1 l jogurto (1.5 proc.),
stiklinė pomidorų pastos (galima kečupo ar padažo),
2 šaukštai medaus,
3 šaukštai aliejaus,
3 šaukštai druskos,
5 česnakų skiltelės,
rozmarino šakelė,
šaukštelis maltų juodųjų pipirų,
šaukštas krakmolo,
kiaušinio baltymas,
30 ml vandens.
GAMINIMAS:
Mėsoje padarykite įpjovų ir į jas prismaigstykite česnakų, taip pat įtrinkite druska ir pipirais. Dėkite į indą, uždenkite ir palikite šaldytuve per naktį. Kitą dieną gaminkite padažą: pomidorų pastą sumaišykite su medumi, vandeniu ir aliejumi. Jeigu neturite pomidorų pastos, galima naudoti kečupą ar pomidorų padažą ir nepilti vandens.
Šiuo mišiniu aptepkite mėsą ir palaikykite apie 2 val. Tada ją greitai apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje. Sumaišykite jogurtą, kiaušinio baltymą ir krakmolą. Pagal skonį pasūdykite. Užkaiskite ir kaitinkite, kol užvirs. Apkeptą mėsą dėkite į kepimo formą, užpilkite jogurtu ir įdėkite rozmarino šakelę.
Jogurtas turi semti mėsą tik iki pusės. Uždenkite ir pašaukite 2 val. į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Likus 20 min. iki kepimo pabaigos formą galima nudengti ir kepti, kol mėsa pasidengs gražia plutele.