1 kg jautienos,
0.5 šaukštelio kepsnių prieskonių,
druskos,
1.5 česnako galvutės,
2 šaukštai majonezo,
2 šaukštai garstyčių,
kivis,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Česnakus nuvalykite, dideles skilteles perpjaukite išilgai. Kivį stambiai sutarkuokite. Mėsoje peiliu padarykite gilias įpjovas, gerai pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Į mėsą prikaišiokite česnakų. Tuomet paruoškite marinatą: sumaišykite majonezą ir garstyčias, įspauskite česnakų, suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite.
Kivius galima dėti iš karto, bet kartais taip ruošiama ir ilgai marinuojama mėsa ima trupėti. Tad saugiau šiuos vaisius dėti likus 30 min. iki marinavimo pabaigos. Mėsą gerai įtrinkite, stenkitės, kad marinato patektų į visas įpjovas. Dėkite ją į indą, kuriame marinuosite, ir 12 val. laikykite šaldytuve.
Tuomet mėsą kiškite į kepimo rankovę ir pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepimo laikas skaičiuojamas taip: 1 valanda - 1 kg mėsos.