300 g makaronų,
3 pomidorai,
paprika,
svogūnas,
2 česnakų skiltelės,
petražolių,
bazilikų,
125 g mocarelos,
40-50 g parmezano,
250-300 ml pomidorų sulčių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnakų skilteles - griežinėliais ir juos apkepkite su alyvuogių aliejumi, kol įgis gražią auksinę spalvą. Sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus bei plonomis juostelėmis supjaustytą papriką ir vis pamaišydami troškinkite 5 min.
Supilkite sultis ir troškinkite ant vidutinės ugnies dar 5-7 min. Pagardinkite druska, pipirais, įdėkite bazilikų. Atvėsinkite ir susmulkinkite trintuvu. Trintuvu taip pat susmulkinkite parmezaną ir žalumynus. Makaronus pasūdytame vandenyje virkite tol, kol bus pusiau išvirę.
Padažą, susmulkintą sūrį ir makaronus padalykite į dvi dalis. Į kepimo formą, pateptą alyvuogių aliejumi, sluoksniais dėkite makaronus, padažą ir parmezaną, po to dėkite tokį patį sluoksnį. Ant viršaus uždėkite mocarelos griežinėlius. Kepkite orkaitėje maždaug 15-20 min.