400 g makaronų,
400 g pomidorų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
svogūnas,
morka,
100 g bazilikų,
200 g šoninės,
50 g parmezano,
druskos,
cukraus,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Pomidorus apliekite verdančiu vandeniu ir, nulupę odeles bei pašalinę sėklas, supjaustykite kubeliais. Su alyvuogių aliejumi apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir morkas, sudėkite pomidorus ir susmulkintus bazilikus.
Pagardinkite druska, cukrumi ir pipirais. Troškinkite 10 min. Kitoje keptuvėje apkepkite juostelėmis pjaustytą šoninę. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, sumaišykite su paruoštu padažu ir apkepta šonine. Apibarstykite tarkuotu parmezanu.