1 kg jaučių širdžių,
2 morkos,
2 svogūnai,
paprika,
3 česnakų skiltelės,
3 šaukštai pomidorų pastos,
druskos,
maltų ir nemaltų juodųjų pipirų,
saulėgrąžų aliejaus,
lauro lapas.
GAMINIMAS:
Širdis gerai nuplaukite ir, pašalinę riebaliukus, supjaustykite juostelėmis. Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus, gerai įkaitinkite, sudėkite širdis ir kepkite, kol pradės išsiskirti sultys. Kai mėsa apkeps (po maždaug 20 minučių), įpilkite karšto vandens, kad ją apsemtų.
Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant nedidelės ugnies maždaug valandą vis pamaišydami. Jei skysčio sumažės, galite dar įpilti šiek tiek karšto virinto vandens. Po 40 minučių sudėkite pjaustytus svogūnus ir papriką, tarkuotas morkas ir išmaišykite.
Tada įdėkite lauro lapą, pipirų žirnelių ir dar kartą išmaišykite. Po 20 minučių įkrėskite pomidorų pastos, pagardinkite druska ir maltais pipirais. Likus 10 minučių iki gaminimo pabaigos sudėkite smulkiai pjaustytus česnakus. Mėsą reikia troškinti 2 valandas.