Tešlai:
360 g miltų,
100 ml pieno,
2 kiaušiniai,
šaukštelis cukraus,
mėtų lapų papuošti,
druskos pagal skonį.
Įdarui:
450 g mėgstamų uogų,
30 g cukraus,
10 g vanilinio cukraus,
10 g krakmolo.
GAMINIMAS:
Miltus persijokite ir pagardinkite druska. Tada padarykite duobutę, supilkite pieną, kiaušinių plakinį, suberkite cukrų ir išminkykite tešlą. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite kambario temperatūroje apie 40 min.
Uogas sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kaitinkite iki užvirimo. Tada suberkite krakmolą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės. Tešlą plonai iškočiokite, išspauskite nedidelius apskritimus, įdarykite gautu įdaru ir tvirtai užspauskite kampus.
Virtinius dėkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite ant sipnos ugnies 5-7 min. Patiekite papuošus mėtų lapais. Galite papuošti trintomis uogomis.