250 g mėlynųjų vynuogių,
2 šaukštai mielių,
180 ml vandens,
220 g miltų,
90 g kukurūzų miltų,
šaukštelis druskos,
70 g cukraus,
alyvuogių aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Vynuoges nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Mieles sumaišykite su vandeniu ir laikykite apie 5 min. Tada suberkite miltus, druską, 3 šaukštus cukraus ir išminkykite tešlą. Į ją suberkite vynuoges ir dar kartą išminkykite.
Laikykite kambario temperatūroje apie 1 val. Kepimo indą ištepkite aliejumi, sudėkite tešlą, viršų apibarstykite likusiu cukrumi, apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Tada atvėsinkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.