2 l vandens arba sultinio,
200 g grybų,
morka,
svogūnas,
2 lydyti sūreliai,
100 g kumpio,
4 bulvės,
žalumynų,
prieskonių.
GAMINIMAS:
Bulves supjaustykite kubeliais ir virkite 10 min. vandenyje arba sultinyje. Svogūną supjaustykite kubeliais, morką sutarkuokite ir pakepkite su alyvuogių aliejumi (3 min.). Grybus supjaustykite šiaudeliais, kumpį - kubeliais, suberkite prie svogūnų ir morkų.
Kepkite dar 7 min. Tuo metu bulvės bus beveik išvirusios, tad galima į puodą dėti morkų ir kumpio mišinį. Virkite 5-7 min. Sūrelius sutarkuokite ir suberkite į sriubą, gerai išmaišykite. Prieš patiekdami sudėkite žalumynus. Šią sriubą galima virti ir su vištiena arba visai be mėsos.