(2 porcijoms)
1 sauja vyšninių pomidorų,
pora žiupsnelių kedrinių pinijų,
2 dideli kuokštai „Lollo Rosso“ salotų,
keli „Frissee“ salotų lapai,
1 saujelė gražgarsčių,
vytinto kumpio-pagal skonį,
druskos,
pipirų,
1 gabalėlis „Grana Padano“ sūrio.
Padažui:
šlakelis alyvuogių aliejaus,
1 citrinos sulčių,
cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Pirmiausia dubenyje ruošiamas padažas. Alyvuogių aliejus sumaišomas su citrinos sultimis ir cukraus pudra (ją galima keisti cukrumi ar medumi, jei nesate jam alergiški). Padažas turėtų būti saldžiarūgštis. Į išsuktą gražiai geltoną padažą sudedami per pusę perpjauti pomidoriukai, įberiama kedrinių pinijų.
Suplėšomos raudonlapės garbanotosios „Lollo Rosso“ salotos. Jos turi dominuoti. Kad patiekalo skonis būtų sodresnis, galima įmesti kelis lapus kvapnių „Frissee“ salotų ir gražgarsčių. Plonai pjaustytas vytintas kumpis suplėšomas nedideliais lopinėliais ir sudedamas į salotas.
Pagardinama druska ir šviežiai maltais pipirais. Išmaišoma. Tadas salotas patiekia lėkštėje. Pirmiausia išdėlioja pomidoriukus, paskui lyg bokštą sukrauna purius salotų lapus, tarp jų įsipina kedrinės pinijos ir vytinto kumpio gabalėliai. Lėkštėje pasklinda kvapnus padažas.
Kad salotos iš tiesų taptų grande, ant viršaus užbarstyti šiek tiek stambiai tarkuoto kietojo „Grana Padano“ sūrio, kuris yra švelnesnio skonio nei parmezanas. Prie salotų patiekiama šviežios itališkos duonelės.