Stiklinė laukinių ryžių,
stiklinė žirnių,
2 svogūnai,
3 morkos,
2 česnakų skiltelės,
100 g miltų,
kiaušinis,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
džiovintų krapų,
aliejaus,
miltų arba maltų džiūvėsėlių apvolioti.
GAMINIMAS:
Atskirai išvirkite ryžius ir žirnius. Kol jie verda, nuvalykite daržoves. Svogūnus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite ir apkepkite. Išvirtus žirnius ir ryžius sumaišykite giliame dubenyje arba puode, po to sutrinkite elektriniu trintuvu (arba galite sumalti mėsmale) iki vienalytės masės.
Į ryžių ir žirnių košę sudėkite apkeptas daržoves, išspauskite česnakus, suberkite miltus, įmuškite kiaušinį ir pagardinkite prieskoniais (druskos galite dėti arbatinį šaukštelį, džiovintų krapų - kiek mažiau, pipirų - žiupsnelį). Viską gerai išmaišykite.
Formuokite kotletukus, apvoliokite miltuose arba džiūvėsėliuose ir iškepkite. Labai skanu juos valgyti su kokiu nors padažu.