Saliero gumbas,
svogūnas,
morka,
4 bulvės,
1/2 stiklinės vandens,
1/2 stiklinės skaldytų žirnių,
150 ml savo sultyse konservuotų pomidorų,
aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
kitų prieskonių.
GAMINIMAS:
Žirnius išvirkite, tačiau nelaukite, kol jie visiškai suvirs. Svogūną, morką ir salierą supjaustykite ir pakepkite su aliejumi. Po to sudėkite nuvalytas ir stambiais kubeliais supjaustytas bulves ir apkepkite. Suberkite išvirtus žirnius, išmaišykite, pagardinkite druska, pipirais ir kitais prieskoniais.
Suverskite savo sultyse konservuotus pomidorus (jeigu jų neturite, galite įdėti pomidorų padažo arba pastos), įpilkite vandens, išmaišykite ir troškinkite. Skystis turi išgaruoti, kad liktų tirštas troškinys. Galite įdėti dešrelių ar smulkiai pjaustytos (kad spėtų išvirti) vištienos.