500 g žirnių,
100 g kumpio,
rūkytų kiaulienos šonkaulių,
5-6 bulvės,
3 česnakų skiltelės,
3-4 šaukštai garstyčių,
šaukštas aliejaus,
po ryšelį krapų ir
petražolių,
svogūnas,
morka,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Žirnius nuplaukite, užpilkite nedideliu kiekiu vandens ir palikite 3-4 valandoms. Šonkaulius sukapokite, sudėkite į puodą ir virkite 1-1.5 valandos, kol mėsa pradės atsiskirti nuo kaulų. Svogūną, morką ir bulves nuvalykite, svogūną ir morką supjaustykite smulkiais kubeliais, bulves - stambesniais.
Mėsos sultinį nukoškite ir supilkite į puodą.Mėsą nuimkite nuo kaulų ir sudėkite į dubenį. Į sultinį suberkite žirnius ir virkite 30 minučių. Po to sudėkite bulves ir pavirkite 20 minučių ant vidutinės ugnies. Tuo metu keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepkite svogūnus bei morkas, kol įgis gražią auksinę spalvą.
Sudėkite juos į puodą ir virkite 10 minučių. Likus 3-5 minutėms iki virimo pabaigos įdėkite garstyčių, druskos, pipirų, sudėkite mėsą. Žalumynus nuplaukite ir susmulkinkite. Česnakus nuvalykite ir smulkiai sukapokite.
Kumpį supjaustykite plonomis juostelėmis. Česnakus, kumpį ir žalumynus sudėkite į sriubą, pakaitinkite 1-2 minutes, nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti 30 minučių.