Stiklinė kvietinių miltų,
3/4 stiklinės cukraus,
100 g sviesto,
150 g graikinių riešutų,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
2 kiaušiniai,
šaukštelis kepimo miltelių,
125 ml pieno.
GAMINIMAS:
Išplakite kiaušinius plaktuvu, po truputį suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Miltus sumaišykite su susmulkintais riešutais ir kepimo milteliais. Sviestą ištirpinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti (galite dubenėlį įstatyti į ledinį vandenį), tada supilkite plona srovele į kiaušinius nepaliaudami plakti.
Į kiaušinių ir sviesto mišinį po truputį suberkite riešutų ir miltų mišinį, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite. Kepimo formą patepkite riebalais ir supilkite tešlą. Į formą galite įkloti kepimo popieriaus, kad paskui galėtumėte lengviau išimti pyragą.
Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, kol įsmeigtas ir ištrauktas medinis pagaliukas liks sausas. Iškepus pyragui leiskite atvėsti formoje ir tik tuomet išimkite. Galite apibarstyti cukraus pudra.