700 g vištų krūtinėlių,
3 duonos riekelės,
100 ml grietinėlės,
svogūnas,
1-2 česnakų skiltelės,
2 kiaušiniai,
krapų,
aliejaus,
migdolų plokštelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
sviesto.
GAMINIMAS:
Duonos riekeles sudėkite į dubenėlį ir užpilkite grietinėle, leiskite pastovėti. Vištieną nuplaukite, apdžiovinkite ir stambiai sumalkite mėsmale. Sumalkite svogūną ir česnakus. Pamirkytą duoną nuspauskite ir taip pat sumalkite. Visus sumaltus produktus sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais.
Į masę įberkite supjaustytų krapų ir gerai išmaišykite. Paimkite gniužulėlį faršo, lengvai suplokite, įdėkite gabalėlį sviesto ir suformuokite kotletą. Kiekvieną kotletuką apvoliokite migdolų plokštelėse.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite kotletus iš abiejų pusių. Būtų dar geriau, jei kotletukus, apkepę iš abiejų pusių, sudėtumėte į skardą ir baigtumėte kepti orkaitėje.