1 l vandens,
0.5 l pomidorų sulčių,
2 šaukštai pomidorų pastos,
0.5 kg jautienos,
0.5 stiklinės ryžių (geriau neplikytų),
0.5 stiklinės pupelių,
morka,
svogūnas,
paprika,
5 česnakų skiltelės,
4 šaukštai aliejaus,
druskos,
aitriųjų paprikų,
prieskonių "chmeli suneli",
200 g grietinės.
GAMINIMAS:
Jautieną smulkiai supjaustykite arba stambiau sumalkite ir pakepinkite su aliejumi, sudėkite susmulkintus svogūnus, morkas, paprikas bei česnakus ir dar pakeokite. Į puodą su verdančiu vandeniu suberkite mirkytas (2-3 val.) pupeles, sukrėskite kepintą jautieną su daržovėmis ir virkite 20 min.
Tada suberkite ryžius ir virkite dar 20 min. Supilkite pomidorų sultis, įdėkite pomidorų pastos, pagardinkite prieskoniais ir pavirkite 10 min. Sriubą paskaninkite grietine.