500 g. brokolių,
700 g. žiedinių kopūstų,
1 raudona paprika,
1/2 stiklinės išgliaudytų pistacijų.
Padažui:
1 nepilnas arbatinis šaukštelis druskos,
1/2 arbatinio šaukštelio cukraus,
1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų,
5 šaukštai aliejaus,
5 šaukštai obuolių acto,
1,5 stiklinės vandens.
GAMINIMAS:
Brokolius ir žiedinius kopūstus nuplauname ir palaikome sūriame vandenyje. Tada supjaustome nedideliais žiedeliais. Papriką supjaustome šiaudeliais.
Daržoves sudedame į stiklainį, užpilame paruoštu padažu, uždengiame ir bent valandą (galima ir ilgiau) laikome šaldytuve.
Prieš patiekiant nupilame didžiąją dalį padažo ir salotas sumaišome su riešutais.