900 g keptos vištienos,
750 ml vištienos sultinio,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
100 g bulvių,
100 g morkų,
190 g laukinių ryžių,
750 ml pieno,
40 g miltų,
300 g fermentinio sūrio,
aliejaus kepti,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
mėgstamų žalumynų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Paskui nukoškite ir laikykite šiltai. Svogūną, česnako skilteles susmulkinkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 3 min., kol gražiai apskrus. Tada supilkite sultinį, suberkite smulkintas bulves, morkas ir kaitinkite, kol užvirs.
Tuomet uždengus troškinkite dar apie 10 min., kol daržovės suminkštės. Pieną sumaišykite su miltais, supilkite į sriubą ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 5 min. Paskui nukelkite nuo ugnies, sudėkite lydytą sūrį ir maišykite, kol ištirps. Tuomet suberkite ryžius ir smulkintą vištieną. Patiekite pagardinus prieskoniais ir smulkintais žalumynais.