8 bulvės,
3 česnakų skiltelės,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
20 g sviesto,
10 juodųjų alyvuogių be kauliukų,
150 g fetos,
3 raudonėlių šakelės,
druskos su Provanso žolelėmis,
žiupsnelis kvapiųjų pipirų,
0.5 raudonos saldžiosios paprikos.
GAMINIMAS:
Iš anksto išvirtas neluptas bulves nulupkite ir supjaustykite 1.5-2 cm storio griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite sviesto, įpilkite aliejaus ir apkepkite bulves iš abiejų pusių (bulves kepkite dalimis, o ne visas iš karto). Baigdami kepti pagardinkite druska su Provanso žolelėmis.
Iškepę bulves į tą pačią keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite susmulkintus česnakus ir kubeliais supjaustytą papriką ir nuolat maišant pakepkite, kol daržovės suminkštės (2-3 minutes). Tuomet atgal į keptuvę sudėkite bulves, išmaišykite.
Suberkite alyvuoges, ant viršaus dėkite fetos gabalėlius, raudonėlių šakeles ir pagardinkite pipirais. Pašaukite į iki 250 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kol sūris gražiai apskrus (10 minučių). Patiekalą galima kepti ir kepimo formoje.