Keptos bulvės su feta ir alyvuogėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Keptos bulvės su feta ir alyvuogėmis


INGREDIENTAI:

8 bulvės,
3 česnakų skiltelės,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
20 g sviesto,
10 juodųjų alyvuogių be kauliukų,
150 g fetos,
3 raudonėlių šakelės,
druskos su Provanso žolelėmis,
žiupsnelis kvapiųjų pipirų,
0.5 raudonos saldžiosios paprikos.


GAMINIMAS:

Iš anksto išvirtas neluptas bulves nulupkite ir supjaustykite 1.5-2 cm storio griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite sviesto, įpilkite aliejaus ir apkepkite bulves iš abiejų pusių (bulves kepkite dalimis, o ne visas iš karto). Baigdami kepti pagardinkite druska su Provanso žolelėmis.

Iškepę bulves į tą pačią keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite susmulkintus česnakus ir kubeliais supjaustytą papriką ir nuolat maišant pakepkite, kol daržovės suminkštės (2-3 minutes). Tuomet atgal į keptuvę sudėkite bulves, išmaišykite.

Suberkite alyvuoges, ant viršaus dėkite fetos gabalėlius, raudonėlių šakeles ir pagardinkite pipirais. Pašaukite į iki 250 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kol sūris gražiai apskrus (10 minučių). Patiekalą galima kepti ir kepimo formoje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668