400 g burokėlių,
100 g morkų,
svogūnas,
50 g pomidorų tyrės,
100 g ožkų pieno sūrio,
2 česnakų skiltelės,
2 šaukštai kapotų petražolių,
200 g 40 proc. grietinėlės,
1 l vištienos sultinio,
50 g saulėgrąžų aliejaus,
50 g kedrinių pinijų.
GAMINIMAS:
Susmulkintus česnakus ir petražoles sumaišykite su ožkų pieno sūriu. Svogūną, burokėlius ir morkas supjaustykite smulkiais kubeliais ir didelėje keptuvėje pakepkite su saulėgrąžų aliejumi, kol daržovės suminkštės, po to supilkite pomidorų tyrę ir troškinkite dar minutę.
Į keptuvę supilkite vištienos sultinį ir 5 minutes virkite daržoves vis pamaišydami mentele. Gatavą burokėlių sriubą supilkite į plaktuvą, ten pat supilkite grietinėlę ir viską gerai suplakite.
Gautą tyrę supilkite į keptuvę (ją prieš tai nuskalaukite, kad neliktų daržovių likučių), užkaiskite ant nedidelės ugnies ir kaitinkite, kol užvirs. Burokėlių sriubą išpilstykite į lėkštes, į kiekvieną įdėkite po šaukštą ožkų pieno sūrio ir įberkite kedrinių pinijų.