Lašišai:
450 g lašišos filė,
citrina,
2 skiltelės česnako,
5 g krapų,
370 ml baltojo vyno,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Padažui:
5 g svogūnų laiškų,
100 g saldžiosios paprikos,
250 g liesos grietinės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
muskato miltelių pagal skonį.
Lazanijai:
450 g lazanijos lakštų,
50 g parmezano,
150 g mocarelos,
170 g špinatų.
GAMINIMAS:
Lašišą supjaustykite gabalėliais. Citriną, česnako skilteles, krapus susmulkinkite, apšlakstykite vynu, pagardinkite prieskoniais ir kaitinkite iki užvirimo. Tada sudėkite lašišą ir kaitinkite, kol suminkštės. Paskui žuvį išimkite ir laikykite šiltai. Sultinį perkoškite ir virkite ant silpnos ugnies, kol liks tik pusė kiekio.
Svogūnų laiškus, papriką susmulkinkite, sumaišykite su grietine, pagardinkite prieskoniais ir laikykite šaldytuve apie 15 minučių. Špinatus susmulkinkite. Lazanijos lakštus dėkite į sūdytą vandenį ir virkite ant silpnos ugnies apie 5 min.
Paskui perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų. Į kepimo indą dėkite kelis lazanijos lakštus, kelis smulkintus lašišos gabalėlius, apšlakstykite gautu padažu, sultiniu ir apibarstykite tarkuotais sūriais bei špinatais.
Taip suformuokite 3 sluoksnius. Viršų apibarstykite tarkuotais sūriais ir kepkite apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Galima patiekti papuošus mėgstamais žalumynais.