Gardžioji klasikinė itališka lazanija receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Gardžioji klasikinė itališka lazanija


INGREDIENTAI:

300 g lazanijos lakštų,
750 g maltos jautienos,
90 g Parmos kumpio,
400 g pomidorų padažo,
200 ml jautienos sultinio,
125 g mocarelos,
alyvuogių aliejaus kepti,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
muskato miltelių pagal skonį.

Padažui:
85 g sviesto,
85 g miltų,
750 ml pieno.


GAMINIMAS:

Sviestą išlydykite, nuolatos maišant suberkite miltus ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išeis vientisa masė. Paskui lėtai supilkite pieną ir nenustojant maišyti kaitinkite, kol padažas sutirštės. Tuomet pagardinkite druska, išmaišykite ir laikykite šiltai.

Jautieną pagardinkite prieskoniais ir kepkite ant silpnos ugnies 10-20 min., kol gražiai apskrus. Kumpį susmulkinkite ir sumaišyti su jautiena. Tada supilkite pomidorų padažą, sultinį ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 30 min.

Į kepimo indą dėkite lazanijos lakštą, troškintos jautienos, apšlakstykite gautu padažu. Taip suformuokite 3 sluoksnius. Galiausiai viršų apšlakstykite likusiu padažu, apibarstykite smulkintu sūriu ir kepkite apie 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Galima patiekti papuošus mėgstamais žalumynais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668